EN GÅNG NÄR JAG VAR TOLV ..

.. Laddade min storebror ner Photoshop på vår slitna gamla PC. Jag drog i kurvor, pillade med olika lager och började tids nog känna att nedsparade bilder från Google inte var tillräckligt. Det fanns aldrig riktigt den bilden som jag såg framför mig i mitt huvud att jag behövde.
”Då får jag väl ta bilden själv då”, tänkte jag.

Sagt och gjort. Efter några år hade jag gått från att fotografera med en två megapixel webbkamera, till en liten kompakt digitalkamera för att till slut äntligen ha råd att inhandla min första systemkamera. Året därpå, när jag var 17 år, plåtade jag mitt första bröllop. Sedan var karusellen igång.

Från att stå utanför sexvåningshuset i Nyköping och fotografera vattendroppar på nära håll med en webbkamera till bröllopsplåtande och filmande på heltid i Malmö.

Däremellan har jag under mina 24 år också mellanlandat på andra ställen. Någonstans mellan pianospel i hemstan, radiopratande i Linköping och journaliststudier i Malmö blev jag den hr personen vars hemsida ni just nu är inne på.

Och jag är så glad att ni hittat hit.

Kanske planerar ni att gifta er. Kanske drömmer ni fortfarande om det. Kanske är du bara en nyfiken åskådare. Oavsett så är du eller ni välkomna och jag hoppas ni älskar det ni ser.

Jag heter Emma Watson, är 24 år och bor för tillfället i Malmö. Här pysslar jag med bröllopsfotografi- och filmande, gör korta dokumentärer, jobbar som webbredaktör för Hemmets Journal om dagarna och dricker ett glas vin om kvällarna.

Oavsett vad jag skapar så är det alltid ett verkligt berättande. Aldrig hittepå. Aldrig påklistrat. Bara riktiga känslor, i riktiga ögonblick.

Det här är det jag hoppas genomsyrar mina bröllopsfoton- och filmer och jobbat allra hårdast för att uppnå sedan jag plåtade mitt första bröllop som sjuttonåring.

Jag klättrar, kryper, smyger, ålar och svettas för att inte missa ett ögonblick av er dag. För mig är det viktigt att fånga dagen som en helhet, fånga hela berättelsen, därför gör jag enbart heldagsdokumentationer.

Jag älskar det dokumentära skapandet. Att möta många nya människor. Att skratta högt. Dansa vilt. Äta en hel marabou apelsinkrokant på en halvtimme. Och att sitta i passagerarsätet på en bil och åka långt så långt.

Låter jag som någon ni skulle kunna stå ut med en hel dag får ni hemskt gärna höra av er. Ingen fråga eller fundering är varken dum eller för stor.

Då säger vi så då? Vad bra!

Let's rock n roll.

Emma Watson

Using Format